България без цензура

Депутатите на ББЦ: Кражбата на идеята за комисия „Плевнелиев“ е лицемерно и несериозно

Избори 2014: БСП и „Атака“ откраднаха предизборно идеята ни парламентът да разследва президента. Така коментираха пред Barekov.com депутатите на „България без цензура“ Румен Йончев и Светлин Танчев, които преди повече от месец внесоха искането на Бареков за сформирането на анкетната комисия, която да извади на показ тайната среща на Плевнелиев с EVN във Виена, нерегламентираните му бизнес връзки и съмнителния начин на избора му за държавен глава. Тогава обаче те не получиха реална подкрепа, въпреки афишираното обещание от депутати на БСП, ДПС и Атака.

Кражбата на идеята ни става в момент, когато сме в разгара на предизборна кампания. Доста лицемерно е това действие от БСП и Атака и е несериозно, коментира Танчев. Той упрекна БСП и „Атака“, че искат комисия само за ЕРП-тата, а има толкова сериозни актуални поводи за разследвания срещу Плевнелиев. Това, което направиха обаче, е по-лесното, добави депутатът на ББЦ и ги обвини в популизъм. Те усетиха настроенията на обществото и си дрънкат на тази струна. Хората обаче са достатъчно интелигентни, за да преценят, когато гласуват, каза Светлин Танчев, който не се е подписал под искането за комисия.

Внесоха искането, без дори да ни се обадят, не е коректно предизборно да се възползват от нашата идея, смята и Румен Йончев. Той посочи, че това не е първата кражба, същото се е случило и с безплатните таблети за учениците. Въпреки това той пожела успех на вносителите. „Докато дойде време ние да имаме властта да го правим, нека го правят те. Важното е нещата да се случват“, заключи депутатът.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.