България без цензура

Хиляди на митинга на „България без цензура“ мощно поискаха оставката на Иван Тотев

Идвам от Перник, където чувам, че вече върви търговия с гласове. АБВ купува гласове в Радомирско, където вече тека предложения, основно към млади хора. И аз бях поканен да се включа, но категорично отказах. За мен основните играчи ще бъдат БСП и ГЕРБ. Това заяви пред многохиляден митинг в Пловдив лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. Множеството пред общината настоятелно поиска оставката на кмета Иван Тотев.

„Кметът ви е некадърен и е лъжец. Той дори не може да бъде крадец, дори не може да вземе от държавата парите, които се полагат на Пловдив. Срамота е да има такъв позорен бюджет за втория по големина град. София, Бургас и Варна могат да се развиват добре икономически, само Пловдив вечно е назад. Но така ще бъде докато управляват БСП, ДПС и ГЕРБ. ”, заяви Бареков.  

„Към вас и пловдивския офис имам една заръка: Гответе се за избори, защото следващият кмет на Пловдив ще бъде от „България без цензура“!, каза Бареков. Според него градоначалникът Тотев е дошъл на власт с обещание, че ще бъде кмет на младите хора. Фактите обаче говорят, че това не се е случило. В момента всеки трети човек на възраст до 30 години е без работа. Такива цифри няма никъде в Европа, мотивира се Бареков.

„Очаквам да се повтори сценарият „Костинброд”. Само че този път инициатори ще бъдат Мая Манолова и БСП. Чувам, че се готвят да печатат половин милион фалшиви бюлетини в печатница на общински съветници от БСП”, посочи той.

„Преди година на този ден в Пловдив Бойко Борисов направи неонацистко изказване, че пенсионерите са изяли фискалния резерв. Това е долна лъжа – окраде го Дянков”, допълни Бареков. 

Заместник-председателят на „България без цензура” Росен Петров поиска от трибуната детронирането на Иван Тотев и каза, че е некадърник. Той коментира записите на кмета и се възмути, че те са останали без последствия. Той припомни, че и в Бургас, и в Стара Загора кметовете са от ГЕРБ, но разликата между тези градове и Пловдив е очевидна. Това според него означава, че кметът не е просто от ГЕРБ, а е некадърен човек от ГЕРБ. Пред събралите се пловдивчани Петров коментира, че София, която е три пъти по-голяма от Пловдив има 7 пъти по-голям бюджет. „На това може да се каже само едно – „Оставка“, заключи той. „Оставка” скандира и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Няколко хиляди души се събраха пред общината в Пловдив на протест срещу кмета на града Иван Тотев. Протестът е организиран от „България без цензура“ и коалиционните й партньори ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ и е под наслов „Време му е“. 

Тон на протеста даде певческа група от Забърдо с песента „Руфинка болна легнала“. Протестиращите, предимно млади хора, носеха български знамена и флаговете на „България без цензура“. Те издигнаха плакати, на които снимката на кмета Тотев е задраскана с две черти на кръст и пише „Тотев вън. Не на олигархията“.

Бареков коментира, че в България са останали само 4 партии. Това са БСП, ДПС, ГЕРБ и „България без цензура”. Той поиска категорична и безрезервна подкрепа на 25 май за него, ВМРО и земеделците и каза, че на 26 май техните депутати ще напуснат Народното събрание и ще има предсрочни парламентарни избори до края на годината. И, ако не спечели изборите, той ще бъде сериозна опозиция. 

Кристина ИВАНОВА

Покажи още

1 коментар

  1. Абе, големи сте злетаци бе! Само хвърляте пари да си купувате публика, лично аз съм виждал организирани хора да стоят и да чакат .. за да отидат на ваш митинг … уж неорганизирани … уж щото са ви фенове! Пълни злетаци сте!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.