България без цензура

Красимир Каракачанов, ВМРО: Трите ЕРП-та в картел мачкат хората

България е пропуснала част от възможностите си за диверсифициране на енергийните доставки. Тази теза изрази лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на предизборен дебат в „Гореща точка“ по ТВ7. Такава възможност, според воеводата, е била Син поток, който е „прибран“ от Турция. По отношение на Южен поток той каза, че инвестицията би ни излязла 3 милиарда, но освен парите, трябва да се обърне внимание и на момента, че строителството му би осигурило 5000 работни места в най-бедния регион на страната – Северозападна България.

„България има две неща, които трябва да договаря там – цената на транзитирането, това са около 400 млн. евро годишно, и най-важното, интересът ни е да договорим, че през тръбата ще можем да транзитираме газ, ако разработим нашите находища“, каза Воеводата.

Според него обща европейска енергийна политика няма, всяка една държава прави своята енергийна политика и така тя защитава своите национални интереси.

Проблемът е, че българските граждани бяха вкарани под ярема на три чужди енергийни фирми, става въпрос за ЕРП-тата. Между тях няма конкуренция, а играят в картел. Докато не се либерализира пазарът на електроенергия, тези три дружества ще продължат да мачкат хората.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.