България без цензура

Никола Митев: Целта на ББЦ и кандидата за кмет на столицата Мария Календерска е да разбием модела на статуквото

Целта на ББЦ и кандидата за кмет на столицата Мария Календерска е да разбием модела на статуквото, за да осигурим прозрачността, която столичани заслужават. Това заяви в ефира на БНР Никола Митев, втори в листата за общински съветници, кандидат за кмет на район „Искър“ с Бюлетина №9.

Като основен проблем на Столична община Митев определи корупцията и липсата на прозрачност. Той коментира въпроса за инфраструктурните проблеми на столицата като заяви, че всички ремонтни дейности, които се извършват в София, се възлагат на 3-4 фирми, които са свързани с партиите на настоящите общинари. Според кандидата за кмет  в Общинския съвет цари съдружие между всички партии, гласува се почти винаги с пълно единодушие и няма никакъв насрещен контрол.

„Строителството и ремонтите са некачествени и затова се правят често. Запълват се дупки, вместо да се преасфалтират цели улици“, заяви Митев като изтъкна, че това е основният канал на Столична община за източване на бюджета. Като пример той даде Цариградско шосе, което е ремонтирано 3 пъти за 10 години и софийското Ларго, което вече 2 пъти се превръща в строителен обект. „По този начин влизат милиони левове в джобовете на едни и същи хора“, категоричен е той.

ББЦ има ясна концепция за решаване проблема с недостига на места в детски градини в София, стана ясно от думите на Митев. „Има огромно количество стари сгради, които се рушат. С помощта на публично частни партньорства тези сгради биха могли да бъдат усвоени, да бъдат превърнати в сгради с обществено предназначение включително и в детски градини“, посочи той като отбеляза, че общината е тази, която може да инвестира в подобна инициатива. „Аз познавам много хора, които видяха бизнес възможност в недостига на места в детските градини в София и създадоха частни такива. До този момент не съм чул частна детска градина да е фалирала т.е това е прекрасен бизнес модел, от който общината дори би могла да генерира приход“, аргументира се той.

Митев изтъкна и друго оръжие на ББЦ за борба с недостига на места в детските градини. „Ще задължим големите инфраструктурни проекти, които се изграждат на територията на столицата, да отделят определен процент площ, която да се използва за места с обществено предназначение“, обяви кандидатът на ББЦ като посочи за пример моловете.

Той е категоричен, че столичани, които живеят повече от 5 години на територията на София, трябва да имат предимство при записване на децата си в детските градини пред останалите, които регистрират своя постоянен адрес на територията на столицата в последните дни преди да започне класирането.

„За да разбием модела в общината и да не допускаме да продължат безчинствата в София, които наблюдаваме последните 10 години, столичани трябва да изберат партиите, които досега не са били в СОС и които имат визия и концепция за управлението на столицата. Гласувайте с Бюлетина №9“, призова кандидатът за общински съветник.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.