Напред България

Страхил Ангелов, „Напред България“: Настоявам, искам да знам къде мога да видя интегрираните роми?

Тази година завърши десетгодишната кампания на фондация „Отворено общество“ за интегриране на ромското малцинство, „Декада на ромското включване“. Много шум се вдигна през 2005 г. как за десет години всички проблеми с ромите ще бъдат разрешени. Изведнъж всички млъкнаха, а десет години по-късно проблемите са достигнали страховити размери.

Къде са резултатите от поредната кампания погълнала милиони в държавни средства от различни съмнителни фондации и т. нар. „граждански организации“ за интегриране на ромите. Настоявам, искам да знам къде мога да видя интегрираните роми? Този въпрос зададе в коментар пред избиратели кандидатът за кмет на София от Движение „Напред България“ Страхил Ангелов.

Той подчерта, че последните двадесет и пет години в България нарочно не е търсено разумно решение на ромския проблем, за да се спекулира с гласовете на малцинството по време на избори и да се използва за създаване на социално напрежение.

Единственото адекватно и хуманно решение на проблема с настаняването на ромите e тяхното въдворяване“ или прилагане на така наречената „чешка система“. Пълно разрушаване на незаконните постройки и замяната им с общежития, което ще позволяват както редовната им поддръжка, така и практическа събираемост на режийни разходи.

Едно подобно „въдворяване“ ще е от изключителна полза, както за повишаване на жизнения стандарт на ромите, така и за допълнително стимулиране на интеграцията им като пълноценни елементи от обществото, подчерта Страхил Ангелов и допълни:

Не можем да искаме от ромите сами да намерат изход от ситуацията в която се намират. Трябва да предложим и наложим истински решения. Не можем да променим съзнанието, без да променим преди това битието.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.