България без цензура

Николай Бареков с гневно писмо до bTV заради не получена покана от страна на „България без цензура“ за дебат в Пловдив

По повод решението на bTV да не покани „България без цензура” на дебата за кметските избори в град Пловдив, лидерът на формацията Николай Бареков публикува гневно писмо във Фейсбук. Той вижда в това или лична вендета срещу него или поръчкова журналистика.

Ето и пълния текст на неговата реакция в социалната мрежа:

Една от големите частни медии bTV упражнява истински геноцид срещу единствената опозиционна партия „България без цензура“. Като бивш политически журналист и създател на тази телевизия, винаги съм се водил при провеждане на дебати от максимата, че в тях трябва да участват максимален брой политически сили и да се дава думата на опозицията.
По неясно какви критерии новините на телевизията са решили, че на дебата за Пловдив могат да присъстват 7-мата и 8-мата парламентарна сила („Атака” и АБВ), а не е поканена 6-тата на парламентарните избори – ББЦ.

bTV много добре знаят, че цялата коалиция ББЦ или както вече се нарича БДЦ нямат друг издигнат кандидат във втория по големина гард освен г-н Атанас Панчов, кандидат на политическа партия „България без цензура“.

Странното поведение на bTV мога да си обясня или с лична вендета срещу мен или в поръчкова журналистика в полза на управляващите срещу единствените, които говорят неудобните истини. В стремежа си да изпълнява тези поръчки, телевизията демонстрира липсата на всякакъв професионализъм.

Освен да сезирам европейските институции за липсата на всякаква обективност в българското медийно блато не ми остава нищо друго, защото сигналите, подадени в ЦИК и СЕМ, се оказват глас в пустиня.

Остава да разберем какъв ще бъде поръчковият подход на тази телевизия и ще покани ли Мария Календерска в дебата за София срещу г-жа Фандъкова или отново ще бъде обичайната говорилня, в която всички обслужващи ГЕРБ кандидати ще я заспиват с комплименти в национален ефир.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.