България без цензура

Официално: Румен Йончев премина в „България без цензура“

„България без цензура“, ЗНС и ВМРО влизат заедно в битка за властта. От днес земеделците са част от новата коалиция, която ще се бори за първо място на следващите избори и за управление, което да промени държавата. „След решение на УС на ЗНС, депутатът Румен Йончев излиза от „Коалиция за България“ и превръща сегашното правителство на БСП и ДПС, подкрепяно от „Атака“, в правителство на малцинството.

Той ще бъде изразител на идеите и позициите на коалицията в НС“, похвалиха се от „България без цензура“, въпреки че вчера от БСП настояха, че Йончев е влязъл в парламента с гражданска от тяхната листа, но не няма коалиционно споразумение с КБ.

„Имаме новина“, припомни си годините в журналистиката Николай Бареков. Така той откри брифинга, който дадоха заедно с Румен Йончев след заседанието на Земеделския народен съюз. „Дискусията беше много прозрачна. Зададоха са много въпроси от земеделците. Удовлетворен съм от диалога. Можем да се поздравим с много интересен факт – Румен Йончев ще бъде нашият глас – на бъдещия съюз в парламента“, подчерта Бареков.

От днес политическата новина е, че няма мнозинство в това Народното събрание, което да управлява легитимно. Това поставя под въпрос бъдещето на този парламент и отговорът ще дойде на европейските избори. Битката вече не е за влизане в Европарламента. Не сме доволни вече от третото място, което ни дават в момента социолозите. Битката вече е за първото място. Ние сме алтернативата, която има цели и идеали, категоричен бе лидерът на „България без цензура“. Сравнете Румен Йончев с г-н Найденов, Росен Петров – с Цветан Цветанов, Рада Коджабашева – със Симеон Дянков. Трябват хора с кураж, с идеали. Не интересчии като досегашните, посочи още той и съобщи, че е отправил предложение към зеделците да обмислят и излъчат своя номинация за земеделски министър. 

„Предупредих Йончев, че няма да му е лесно. Ще бъде заливан с кофи с помия. Но той е смел човек, ерудиран, експерт“, заяви Бареков и допълни: „Ние сме хора куражлии. Ще има още хора, които ще се присъединят към нас. Вече съм разговарял с представители на ГЕРБ. Той няма да е сам в парламента. Зад него има цяла политическа армия с пълководци и аз съм един от тях“.

Оттук нататък на сегашното статукво лошо му се пише, предупреди Бареков. Следващото управление на България ще е на широка, консенсусна платформа, смята той. Условието ще е операцията „Чисти ръце“. Заедно със ЗНС ще пишем закона за „Чисти ръце“. Да видим дали останалите в този парламент ще го подкрепят и ще се подложат на такава проверка, дали четирите партии са готови да се откажат от корумпираните си лидери, посочи още лидерът на ББЦ.

Той изрази надежда ЗНС да стане магнит на всички земеделски движения в страната и подчерта, че земеделците имат нужда от обединение. „Нашите врати са отворени за всички земеделци, няма да се откажем да работим с всички земеделци“, ангажира се от своя страна депутатът от ЗНС Румен Йончев. „Новините са две и са взаимно свързани“, съобщи той. „Току-що гласувахме, че ЗНС ще участва в коалиция с ББЦ и с ВМРО на следващите евроизбори и че аз ще изляза от парламентарната група на Коалиция за България и ще изразявам нашите общи позиции в Народното събрание“, уточни той.

Днес на управителния съвет си поставихме една цел – след резултатите от общата ни работа на евровота процентът, който ще вземем, да е двуцифрен, каза още Йончев. „Ние, земеделците ще дадем всичко от себе си за успеха на тази коалиция“, ангажира се той и допълни: „Убеден съм, че на евроизборите ще постигнем такъв резултат, с който ще можем да заявим, че искаме управлението и ще можем да променим България. Важното е да правим това, което хората очакват от нас“.

Възможни са предсрочни парламентарни избори. Другата седмица ще има и други депутати, които се присъединяват към нас. Няма да има начин вече да се случи мнозинство в НС, заяви Бареков в отговор на журналисти. Той обаче поиска първо да се мине през евроизбори и тогава да се отиде към предсрочен парламентарен вот. „Аз ви гарантирам, че години наред ще има спокойствие, ако вземем властта. Очаквам ГЕРБ ще има сериозни процеси, ще се стигне до смяна на ръководството, защото стана ясно че Борисов е много зависим от Цветанов“, прогнозира лидерът на ББЦ.

Опитваме се да създадем така липсващия център в НС, посочи от своя страна Румен Йончев. „Имаме амбицията дори с двама, трима да извадим тапата на напрежението в този парламент. Опитваме се със силите, които имаме, да успокоим обстановката и този парламент да довърши нормално работата си. Напускам Коалиция за България, защото искаме да предложим нова политика. Влязохме там с една цел – да прекратим управлението на ГЕРБ. Тази задача изпълнихме и оттук нататък имаме други виждания и перспектива и ще я предложим с ББЦ“, съобщи още той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.