България без цензура

Още един от ГЕРБ влиза в „България без цензура“ след Великден

Нашите депутати не стоят в парламента, за да поддържат кворума, а да внасят смислени законопроекти, които хората ни поръчват. Така Николай Бареков коментира днешните нападки от страна на ГЕРБ, че народните представители на ББЦ крепят кворума в НС. Бареков отчете и какво са правили депутатите на коалицията днес в парламента. Светлин Танчев входира законопроект за промени в Кодекса за социално осигуряване, които да позволят на миньорите и работещите в I-ва категория труд да се пенсионират след навършване на 45 годишна възраст.

„За това Танчев бе в НС, за да изпълни това, което обещахме на хората. Те поискаха от нас помощ, ние написахме закона и го вкарахме в НС. Румен Йончев и Светлин Танчев не се занимават с кворума, те са с мен по страната. “, посочи Бареков. „В същото време целия зор днес в парламента е бил да се гласува поправката на Борисов и Местан в изборния кодекс. Дори Борисов си позволи в работно време да разказва вицове на журналистите и то цинични вицове“, възмути се лидерът на ББЦ. „Това още веднъж доказва, че този парламент ще работи доколкото може до 25-ти май, той е мъртво роден, тотално дискредитиран, няма енергия за нищо“, отсече той. Посочи, че вместо да се хванат в работа в полза на хората, депутатите в НС се ослушват за законопроекта на ББЦ „Чисти ръце“ и за анкетна комисия за Плевнелиев.

„На 26 май, ако българите са гласували за нас, ние напускаме парламента и ще има предсрочни избори. За разлика от Първанов, ние ги гарантираме“, обяви Бареков.

Още един депутат от ГЕРБ напуска и ще се присъедини към „България без цензура“ след Великден, обяви лидерът на ББЦ. Той е млад и смел, описа го Бареков. Двама депутати от БСП също изразиха желание да дойдат при нас, съобщи пък зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

„Днес не беше важно за нас дали парламентът ще заработи за да си входираме законопроекта, а е жизненоважно, че работи, за да се види как се разглеждат важни закони като този за ранното пенсиониране. Обиколих парламентарните групи на другите партии да видя дали ще получим подкрепа за него, но се опитаха да ни бламират – оставете го, ще мислим, другата седмица ще решим. Явно предизборната кампания влезе и в Народното събрание. Това са политически хватки, които нито ни допадат, нито ни приличат“, категоричен е депутатът Светлин Танчев. 

Той посочи и бездействието за поисканата от ББЦ анкетна комисия за Плевнелиев. „Има много обезпокоителна информация за президента от миналата седмица – предложението му за подуправителя на БНБ – една дама, която е най-големият противник на валутния борд в България. Никой не даде гласност за това. Надявам се по-бързо да съберем и подписа за анкетната комисия, за да предотвратим и една такава национална катастрофа“, допълни Танчев. Плевнелиев си слага подуправител на БНБ и г-н Прокопиев вече не дължи кредит от 3 млрд лева, допълни Бареков.

Покажи още

1 коментар

  1. Пълно е с прдатели! Гладни, гладни! Кой знае по колко пари им дава барека …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.