Напред България

Страхил Ангелов: Ако е толкова важно да гласуват българите в чужбина, могат да го направят и по пощата

Движение „Напред България” не бойкотира референдума, а призовава гражданите да гласуват против електронното гласуване, най-малкото защото няма кой да гарантира честното провеждане на такива избори. Това заяви в предизборен дебат в студиото на БНТ2 кандидатът на движение „Напред България” за кмет на София Страхил Ангелов.

Той обърна внимание, че в представите на българското общество изборният процес е напълно опорочен и припомни на опонентите си, които призовават в подкрепа на електронния вот, че България е единствената страна в Европа, в която със закон е отбелязано на бюлетините, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

„Ако е толкова важно да гласуват българите в чужбина, могат да го направят и по пощата, както е в Австрия. Вярно е резултатите се бавят по няколко дни, но поне хората са сигурни, че гласовете им са отразени. От друга гледна точка, откъде-накъде хора, които не живеят с десетилетия у нас, ще се произнасят за съдбата на България”, попита риторично Ангелов.

Кандидатът на „Напред България” се обърна към българските граждани – в страната и зад граница – да отделят необходимото време, за да се попълнят наново избирателните списъци на ГРАО, а не с 1 милион мъртви души да се злоупотребява на всеки вот.

„Електронното гласуване не е начинът, по който ще накараме младите хора да гласуват. Докато обикалят каруци по централните улици на София, няма как да сме готови за електронно гласуване”, настоя Страхил Ангелов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.