Напред България

Страхил Ангелов: Сред основните ми приоритети ще бъде прекратяването на договора със „Софийска вода“

„Сред основните приоритети в програмата ми за управление на столицата е прекратяване на договора с концесионера на „Софийска вода” по възможно най-знаковия начин. Тези наши „партньори” прекаляват от години. Договорът трябва да бъде прекратен независимо от неустойките, защото те ще се покрият много бързо.” Това заяви в предизборен дебат по телевизия „Евроком” кандидатът на движение „Напред България” за кмет на София Страхил Ангелов.

Аргументите му бяха подкрепени и от други кандидати в студиото, които подкрепиха водещата теза на Ангелов за прекратяване на договорните отношения с концесионера, защото са в ущърб на софиянци.

„Концесия” стана мръсна дума именно заради прецедента, който се създаде със „Софийска вода” и продължава в цялата страна. По същата причина предлагам и създаване на общинска битово-комунална служба, която да се заеме със снего-почистването и смето-извозването, както и с ремонтите и строежите от по ниска категория. Стига с тези търгове за обществени поръчки, които едновременно ощетяват хората и са откровени престъпни схеми за източване на държавни и общински средства”, подчерта Ангелов.

Той обърна внимание, че голяма част от проблемите със сигурността на хората в София ще се разрешат с реално прилагане на съществуващите закони от правораздавателните органи.

„Време е и да се върнем към стария принцип: който не работи, не трябва да яде, защото има много безработни, но и немалко хора живеят на социални помощи или просто от сивата икономика. Затова предлагам национализация на комуналните услуги – разполагаме с достатъчно работна ръка, за да ги поддържаме като общинско предприятие”, заяви още кандидатът за кмет на „Напред България”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.