Напред България

Страхил Ангелов, „Напред България“: Необходима е цялостна стратегия за спасяването на софийските спортни дружества

Може би не можем да отречем ролята на столична община в създаването на спортни площадки по градинките и парковете, но те не изграждат спортисти и състезатели. Необходима е цялостна стратегия за спасяването на софийските спортни дружества, която да е насочена най-вече към осигуряване на трайно финансиране за спортно обучение за деца и ученици.

Тази позиция защити кандидатът на движение „Напред България“ за кмет на София Страхил Ангелов, по време на среща с представители на основните спортни дружества в столицата, организирана по тяхна инициатива. 

В изложението си Ангелов припомни собственият си опит като спортист и създател на частен спортен клуб за конна езда и настоя, че общината трябва да търси и подкрепя младите спортни таланти.

Какво пречи на столична община да поеме разходите, на конкурсен принцип, на един ученик от всеки клас във всяко училище в града, по препоръка на преподавателите по физическо възпитание. Дори не трябва да е за цяла година. Може да се прави на две сесии годишно, с продължителност пет месеца всяка и да се се спонсорират разходите на един ученик към основните спортни дружества. Пет месеца са напълно достатъчни, за да се разкрие един спортен талант, настоя Страхил Ангелов.

Основният въпрос, който трябва да си зададем е: склонна ли е българската държава и в частност столична община да изведе спортът като приоритет и да го подпомогне финансово, за сметка на други разходи, коментира след срещата кандидатът на „Напред България“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.