Напред България

Христо Топалов, „Напред България“: Според нас решенията за София трябва да идват директно от гражданите на столицата

От движение „Напред България” акцентираме върху две неща, когато говорим за поддръжката и развитието на инфраструктурата в София – контрол и отчетност. Искаме постоянен граждански надзор над решенията които се вземат за уреждане на ежедневието на софиянци. Ясно посочване кой носи отговорността за тези мерки. Според нас решенията за София трябва да идват директно от гражданите на столицата и да бъдат съобразявани с техните нужди.

Това заяви кандидатът за движение „Напред България” за общински съветник в София и за районен кмет на Лозенец Христо Топалов в предизборен дебат по радио „София”, посветен на инфраструктурните предизвикателства пред управлението на града.

Той обърна внимание на събеседниците си и слушателите, че един от приоритетите в намирането на решения за града, трябва да е интегриране на масовия градски транспорт в общ план за движението в столицата, което ще реши трайно проблема със задръстванията.

Трябва ни общ градски план за интегриране на всички компоненти от транспортната мрежа. Поетапно освобождаване на тротоарите на малките улици в центъра от паркирали автомобили. Въвеждане на редовен график за поддръжка на пътната мрежа – не запълване на дупки, а редовно пре-асфалтиране на улиците. Интегриране на железопътния транспорт като неразделна част от извънградската транспортна мрежа. Всички тези идеи са част от концепцията на „Напред България” за разумно управление на столицата, в интерес на софиянци, подчерта Христо Топалов.

Кандидатът на „Напред България” обърна внимание, че изграждането и поддръжката на детските градини и ясли в София трябва да е част от обща интегрирана политика на Столична община, която да осъществява качествен контрол над тези заведения.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.