БАСТА

Емил Димитров, БАСТА: Призовавам хората да гласуват, за да елиминират купения вот

Призовавам хората да гласуват, независимо за кого, защото само така ще се елиминират партиите-балансьори в българската политика. Това заяви Емил Димитров от Съвета на ветераните на БАСТА, 14-ти в листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент на откриването на офиса на партията в Хасково. Димитров допълни, че единствено масовото гласуване на хората е рецептата за неутрализиране на вотът „под строй“ и купуването на гласове.

„Заложихме предимно на млади хора, без политически опит, но доказани експерти, всеки в професионалната си област. Очаквайте тези млади хора съвсем скоро да станат фактор в българската политика. Надявам се само калта, в която сега газим, да се уталожи и те да навлязат в по-чисти води“, заяви още Димитров, обяснявайки големия брой млади и непознати лица в листата на ПП БАСТА за предстоящите евроизбори.

Димитров обобщи, че дори и БАСТА да не прескочи високата бариера от 6% за влизане в Европейския парламент, то ще е готова да я прескочи на следващи парламентарни избори.

Офисът на БАСТА в Хасково се намира на ул. „Съединение“ №26.

Водачът на листата на ПП БАСТА за предстоящите избори за Европейски парламент Мирослав Найденов ще присъства на официалното откриване на единствения у нас Агро център за употребявани машини, което ще започне в 11:00 ч. в село Борован, област Враца.

Центърът е изграден върху площ от 16 декара, като разполага с търговска и сервизна част. В Агро центъра всеки желаещ ще има възможност да тества лично машината, която представлява интерес за него, както и да получи информация какви са възможностите за закупуване на съответната техника. Освен Мирослав Найденов, на разположение на фермерите в рамките на днешния ден ще бъде и екип от финансови и продуктови специалисти, с които заинтересованите фермери ще могат да се консултират.

Това е поредната среща на Мирослав Найденов с фермери през последните седмици. Вчера в Ямбол водачът на листата на ПП БАСТА за Евроизбори 2014 проведе дискусия със земеделци и животновъди от региона, която протече при изключително засилен интерес. Основните теми, по които фермерите потърсиха експертно мнение от Мирослав Найденов, бяха предизвикателствата и възможностите за тях в рамките на новия програмен период, евросубсидиите за земеделие и животновъдство, както и възможностите за стимулиране на младите фермери и малките стопанства. Участниците и гостите на дискусията се обединиха около тезата, че сегашното ръководство на Министерството на земеделието и храните трябва да вложи максимални усилия, за да договори с Европейските институции възможно най-добри условия за заетите в сектора и нас, както и че агрозастраховането задължително трябва да бъде включено в рамките на новата Програма за Развитие на Селските Райони (ПРСР).

„Недопустимо е да се неглижират политиките в сектор земеделие, подпомагащи малките ферми, традиционните за България сектори като зеленчукопроизводство, овощарство, пчеларство, тъй като те дават поминък на хората в селските райони, те хранят семействата и могат да задържат младите хора в родните им места“, обобщи Найденов и допълни, че именно тази е причината земеделието да заема голяма част от програмата на ПП БАСТА както в настоящата предизборна кампания, така и на национално ниво.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.